Miesięcznik "BIZNES meble.pl" luty 2018

produkt X kuchenne trendy ibinnowacje 84 BIZNES meble.pl [ luty 2018 f W opinii Agnieszki Polkowskiej, specja- listy ds. kluczowych klientów w Stu- diu Prostych Form, w kuchni zawsze dużo się dzieje, również w zakresie tworzenia rozwiązań, akcesoriów czy nowych, innowacyjnych materiałów, z których można wykonać meble. Najlepszym przykładem takie- go materiału jest „Ecomalta” – wskazuje. – Jest to zaprawa kwar- cowa, którą możemy pokryć niemal każdą powierzchnię, uzysku- jąc niesamowite efekty estetyczne i trwałą, wytrzymałą strukturę. „Ecomalta” świetnie spisuje się właśnie w kuchniach, gdyż jest odporna na wilgoć i wysoką temperaturę, nie plami się i można ją wybarwić w każdym niemal kolorze. Jej głównym składnikiem jest kwarc, który sprawia, że materiał jest twardy jak kamień, a sposób nakładania pozwala uzyskać bezspoinowe powierzchnie blatów i frontów mebli. Co ważne, „Ecomalta” jest w pełni ekolo- giczna, tzn. nie zawiera ani nie wydziela szkodliwych substancji lotnych, nie wywołuje alergii, może mieć kontakt z żywnością. To materiał, który spełnia wszelkie oczekiwania dzisiejszego użyt- kownika, nie szkodząc przyszłym pokoleniom. Kolejną wartą uwagi innowacją jest „Fenix”, materiał nano- technologiczny włoskiej firmy Arpa Industriale. Agata Guze- Co można zrobić, by nasza kuchnia była inna niż wszystkie? Na przykład postawić na innowacyjne rozwiązania i materiały, które nie są jeszcze powszechnie stosowane, ale które można już znaleźć w ofertach niektórych polskich producentów i dystrybutorów, zwłaszcza kuchni z segmentu premium. Idzie nowe… A n n a Ż a m o j d a Dla osób poszukujących nietuzinkowych wykończeń mebli kuchennych, niemiecka markaVerle Küchen proponuje fronty imitujące przecieraną stal (kolekcja„Metal Concept”).

RkJQdWJsaXNoZXIy ODEyNDg=